خانوارهای بی بضاعت میانه ای در انتظار مسکن مهر و پاسخگویی مسئولین

ساخت وبلاگ

تعداد ۱۳۳ خانواده بی بضاعت در شهرستان میانه چند سالی است که در انتظار مسکن مهر خود مانده‌اند و تاکنون مسکن خود را تحویل نگرفته‌اند و هیچ مسئولی جوابگوی درد آنان نیست.

به گزارش صدای میانه به نقل از تسنیم از میانه، دولت نهم آستین بالا زد تا بی خانمان‌ها را خانه دار کند و پروسه‌ای را در این زمینه با تیم کاری‌اش بنام "مسکن مهر" تعریف کرد.

شاید آن روز دولت وقت از تأثیرگذاری مسکن مهرش بر اقتصاد و تورم اطلاع داشت ولی او تصمیم خودش را گرفته بود تا هر چند تنه ای به اقتصاد زده شود ولی قشر محروم و مستضعف را خوشحال کند تا آنان بوی عدالت را استشمام کنند.

آن روز دولت مردان به طور حتمی از نقش دلالان، افزایش قیمت برخی مصالح و سوء استفاده برخی فرصت طلبان با خبر بودند ولی تصمیم خود را گرفته بودند تا با استفاده از تسهیلاتی که تا قبل از این به کارخانه‌داران با عنوان‌های مختلف از جمله بازسازی و نوسازی با کارمزد 4 درصد و یا کمتر و بیشتر می‌دادند، عده ای را خانه دار کنند که به قول خودشان فرم جیمشان هیچ مشکلی نداشته باشد یعنی هیچ سرپناهی نداشته باشند.

بلاتکلیفی 133 متقاضی مسکن مهر در شهرستان میانه

در این میان تعداد 133 خانواده بی بضاعت در شهرستان میانه همچنان بی سروپناه هستند و از اینکه چندسال است هم پولشان رفته و هم جانشان را در این راه گذاشته‌اند ولی صاحب خانه ای نشده‌اند سخت نالانند.

در کنار این مسائل اگر مراحل ثبت نام و تحویل مسکن مهر اسکان سازان پردیس را بررسی کنیم درمی یابیم که این پروژه بایستی حداکثر تا سال 1392 باید تحویل متقاضیان می‌گردید که متاسفانه به دلیل کوتاهی پیمانکار تا به حال تحویل نگردیده است.

تحویل ندادن به موقع پروژه و خانه‌های مسکن مهر باعث تحمیل هزینه‌های اضافی به متقاضیان شده است لذا طبق اعلام بانک مسکن به دلیل کوتاهی پیمانکار در مورد امورات مربوط به وام مسکن، وام 25 میلیون تومانی با 2 میلیون تومان سود مشارکت به میزان 27 میلیون تومان اقساط بندی گردیده و با توجه به اینکه تعداد 133 متقاضی در این پروژه ثبت نام کرده‌اند به دلیل کوتاهی و بی توجهی پیمانکار مذکور، باید از سوی این 133 متقاضی، در مجموع حدود 3,510,000,000 ریال به بانک مسکن پرداخت گردد.

همچنین از بهمن ماه سال 1393 قسط‌بندی شروع شده و تا به حال ماهیانه 2,000,000 ریال بابت اقساط مسکن مهر به بانک مسکن از سوی متقاضیان پرداخت می‌شود و جای بسی تأسف است که آنان تاکنون مسکن را تحویل نگرفته‌اند لذا در صورتی مجموع وام پرداختی متقاضیان را بررسی کنیم (280,000,000 ریال پرداختی متقاضیان به پیمانکار + 270,000,000 ریال وام بانک مسکن در مجموع 550,000,000 ریال) متوجه می‌شویم که برای یک واحد مسکن مهر با آن موقعیت و شرایط و متراژ 79 متری منصفانه نخواهد بود.

طبق اعلام پیمانکار به میزان 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده برای هر واحد مسکونی در نظر گرفته شده و در مبلغ دریافتی از متقاضیان لحاظ گردیده است در صورتی که اگر پیمانکار به تعهدات خود عمل کرده و در زمان مقرر (تاسال 92) نسبت به تحویل واحدهای مسکونی اقدام می‌کرد، مشمول مالیات بر ارزش افزوده نمی‌گردید.

رئیس اداره راه و شهرسازی میانه نیز جوابگوی این متقاضیان نیست

یکی از ثبت نام کنندگان مسکن مهر شرکت اسکان سازان پردیس که خود شاهد وضعیت فعلی است، اینگونه صحبت را در مورد وضعیت مسکن مهر آغاز می‌کند که من خودم تحت پوشش کمیته امداد هستم و تمامی هزینه‌ها و مخارج زندگی من از طریق کمیته امداد و یارانه تأمین می‌شود و منبع درآمد دیگری با توجه به طغیان بیکاری در کشور ندارم.

وی گفت: به ما گفته بودند که تا اواخر سال 92 نسبت به تحویل واحدهای مسکونی عمل می‌کنند در حالی که طبق قراردادی که بین اداره شهرسازی و پیمانکاری بسته شده است در آن قرار سال تحویل سال 91 تعیین شده است لذا اگر ما سال 92 را در نظر بگیریم قرار بود در اواخر سال مذکور واحد مسکونی‌مان را تحویلمان دهند که متاسفانه حدود 3 سال از این وقت مقرر می‌گذرد ولی هنوز هم تحویلمان نداده‌اند.

این متقاضی با اشاره به اینکه در سال 92 مالیات ارزش بر افزوده توسط دولت دهم صفر بود، اظهار داشت: در زمان دولت دهم از مسکن‌های مهر مالیات اخذ نمی‌شد و اگر این پروژه را در سال 92 تحویل می‌دادند ما مشمول پرداخت مالیات نمی‌شدیم و از زمانی که دولت یازدهم روی کار آمده تا کنون مالیات ارزش بر افزوده 9 درصد می‌باشد که باید ما آن را پرداخت کنیم.

وی در ادامه به هزینه انشعابات آب، برق، گاز اشاره کرد و گفت: هزینه انشعابات  در سال 92 برای ما اعضای کمیته تحت پوشش کمیته امداد رایگان بود ولی در سال 94 وقتی به اداره گاز مراجعه کردیم تا کنتور گاز خود را تحویل بگیریم به ما گفتند که از زمان دولت یازدهم این دستورالعمل لغو گردیده و همه اقشار مردم مشمول پرداخت هزینه انشعاب گاز می‌باشند.

وی ادامه داد: ما تا به الان واحد مسکونی خود را تحویل نگرفته‌ایم ولی از اسفندماه سال 93 به بانک قسط سود مشارکت را پرداخت می‌کنیم لذا بانک اخطار داد که اگر قسط خود را نپردازیم نرخ سود مشارکت افزایش می‌یابد.

این متقاضی با بیان اینکه من هم مجبورم اجاره خانه‌ای که نشسته‌ام و هم اقساط سود مشارکتی بانک مسکن را پرداخت کنم، اذعان داشت: با این وضعیت انگار من دو خانه اجاره کرده‌ام چون هم از آن طرف خانه خود را تحویل نگرفته‌ام و قسط آن را می‌پردازم و از طرفی دیگر اجاره خانه ای را که نشستم پرداخت می‌کنم.

وی افزود: همه می‌دانند هزینه‌ای که کمیته امداد برای ما می‌دهد بسیار کم تر است و ما چندین بار مشکل مسکن مهر خود را با رئیس راه و شهرسازی شهرستان میانه در میان گذاشته‌ایم و جالب اینجاست رئیس اداره فوق را بعد از مدت‌ها پیدا کردیم لذا به نظر می‌رسد به اداره خود نیز کمتر سر میزند.

وی خاطرنشان کرد: بعد چند مدت که توفیق دیدار آقای رئیس اداره راه و شهرسازی میانه نصیبمان شد و ایشان نیز جوابگوی ما نبودند و اکنون ما بلاتکلیف مانده‌ایم و نمی‌دانیم کجای کار می‌لنگد.

مسئولان امر به چشم انتظاری چند ساله 133 خانواده بی بضاعت پایان دهند

با توجه مسائل مذکور؛ در هر قراردادی در هر زمینه ای در صورت عدم تعهد طرف مقابل ضرر و زیان در نظر گرفته می‌شود ولی به نظر می‌رسد در این قرارداد علاوه بر اینکه، این مورد مدنظر قرار نگرفته است بلکه همه موارد به نفع پیمانکار بوده و وی به ازای دیرکرد در تحویل پروژه، علاوه بر اینکه متضرر نشده بلکه قیمت پروژه را نیز روز به روز افزایش داده و سود نیز می‌کند که این در نوع خود بی نظیر است و هزینه پولدار شدن پیمانکار باید از جیب 133 خانواده بی بضاعت پرداخت گردد.

در پایان انتظار می‌رود مسئولین امر به داد 133 خانواده ای که به امید خانه دار شدن در این پروژه ثبت نام کرده‌اند، برسند و به چشم انتظاری چند ساله این متقاضیان بی سروپناه برای خانه دار شدن پایان دهند.

گزارش از محمد زینالی

میانه ...
ما را در سایت میانه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار miane بازدید : 191 تاريخ : دوشنبه 30 فروردين 1395 ساعت: 20:04